Hilkka Kempin korvakorut itsenäisyyspäivän vastaanotolla kertovat Suomeen muuttaneen naisen tarinan

Jenna Puntalan korvakorut
Taiteilija: Jenna Puntala

Väestöliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Hilkka Kemppi kantaa Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla Suomen kello- ja korumuseo Kruunun näyttelyyn Minun maailmani II valmistettuja hopeisia korvakoruja. Korut on valmistettu Suomeen muuttaneen naisen ja korutaiteilijan yhteistyönä ja niihin liittyy tärkeä tarina osallisuudesta ja tasa-arvosta.

”Haluan koruvalinnalla osoittaa arvostusta koulutukselle ja osaamiselle. Usein unohdamme, että kaikille saavutettava koulutus ja osaamisen arvostaminen ovat osa turvallisuutta. Kansainväliset osaajat joutuvat ponnistelemaan työmarkkinoilla vielä kohtuuttomasti, mistä korvakoruihini tiivistetty tarina on hyvä esimerkki. Me todella tarvitsemme kansainvälisiä osaajia, jotta voimme jatkaa Suomen menestystarinaa. Itsenäisyydessä on loppujen lopuksi kysymys turvallisuudesta ja yhdenvertaisuudesta.”, Hilkka Kemppi sanoo.

Korvakorut on valmistanut näyttelyyn Jenna Puntala, ja tarina niiden taustalla on Kristiina Tiimuksen. Tiimus on yksi Väestöliiton Womento -mentorointiohjelmaan osallistuneista naisista. Womento-työuramentorointi on jo 10 vuoden ajan edistänyt Suomeen muuttavien korkeasti koulutettujen naisten työelämäosallisuutta.

”Korvakorut kuvastavat työelämän eriarvoisuutta ja tasa-arvon tavoittelua. Pyörivät kirjat edustavat tiedon muuttuvuutta, kun taas avoimet ja suljetut kirjat kuvaavat korkeasti koulutettujen maahanmuuttajanaisten koulutuksen eriarvoista tunnustamista Suomessa. Korut antavat voimaa niille, jotka joutuvat työskentelemään kovemmin saavuttaakseen saman tunnustuksen kuin muut.” kuvaa Jenna Puntala.

Lisätiedot:

Essi Pullinen, museonjohtaja, Suomen kello ja korumuseo Kruunu
050 5361977, essi.pullinen@kellojakorumuseo.fi

Gunta Ahlfors, palvelupäällikkö, Väestöliitto
040 653 0057, gunta.ahlfors@vaestoliitto.fi

Kansainvälisen mediankin huomiota saanut Minun maailmani II näyttely esittelee 16 Suomeen muuttaneen korkeasti koulutetun naisen tarinat osallisuudesta ja tasa-arvosta. Tarinaan liittyvät korut (noin 40 kpl) on tehty yhteistyössä korualan ammattilaisten kanssa. Näyttely on avoinna Espoon Tapiolassa 27.4.2025 asti.